Az álmok jelentőssége, avagy vezess álomnaplót!

Alvás: Életünk egyharmadát alvással töltjük, az életműködésünk hozzátartozója, szervezetünk ilyenkor regenerálódik, pihen. Hogyha valaki több napon keresztül nem alszik elméje, szelleme elfárad, hallucinációi lesznek, testünk energiarendszere felborul. Fordítsunk elég figyelmet arra, hogy még a legzaklatottabb időszakban is eleget aludjunk. Az alvási idő legértékesebb része bármilyen hihetetlen, de az éjfél előtti órák, aki tanul, vagy éles észre van szüksége a munkahelyén igyekezzen bevezetni, hogy előbb feküdjön le, és inkább korábban ébredjen, mert sokkal kreatívabb, frissebb, és jobban terhelhetőbb lesz szellemileg.
Álmok: Gyakorta emlékszünk álmaink részleteire, vagy egész folyamatára, különös helyeken járunk, idegen országokban, különböző, furcsa lényekkel találkozunk, repülünk, zuhanunk, megijedünk, vagy fantasztikusan kellemes élményben részesülünk. Mindenki álmodik, de vannak emberek, akik szinte sohasem emlékeznek rá.
A tudomány is kutatja az álmokat, és az agyi funkciókat alvás közben, az úgynevezett REM-szakasz, (az alvás 5. szakasza, a gyors szemmozgás szakasza) amikor álmodunk. Az alvási időszakban nagyjából nyolc óra alatt általában 4, 5 ilyen REM fázis található. A szív szaporább, a lélegzet mélyebb, emelkedik a vérnyomás.


Polcz Alaine szerint az álmok fajtái lehetnek

  1. Mindennapi történésekről szóló álmok, vagy álom töredékek. Ezek lehetnek pozitívak, kellemesek, de lehetnek fárasztóak, félelmet keltőek is. Ezek többnyire éjfél előtti álmok.
  2. Ismétlődő álmok, újból és újból megjelenő történések, amelyek nyomasztóak, aggasztóak, szorongást okoznak. Ha felismertük a jelentésüket, megszűnnek.
  3. Rémálmok, amelyek félelmet, szorongást keltenek, régi vagy friss traumák újbóli átélése jellemzi ezeket az álmokat.
  4. Konfliktusokat megjelenítő álmok.
  5. Problémamutató álmok.
  6. Problémamegoldó álmok.
  7. Jelző álmok, amelyek betegséget, vagy valamilyen más, elindult változást jeleznek.
  8. Jósálmok. A jövendő történéseire utalnak, megelevenítik azokat, többnyire szimbolikusan, vagy reálisan.
  9. Sugalmazott álmok - transzcendens tartalommal.

Sokan úgy vélik, hogy az álmaink segítenek feldolgozni a feszültségek, a napok során minket ért hatásokat, elfojtott vágyainkat, kérdéseinket, és félelmeinket éljük meg ilyenkor. Már a Bibliában is hallhatunk álomfejtésről, például az Úr álmában üzen Szent Józsefnek.
Hiszek abban, hogy az álmoknak jelentőségük van, a felsőbb, tudatosabb Énünk ily módon kommunikál velünk. Hogyha valaki ezeket megtanulja megérteni, akkor kiegyensúlyozottabb, jobb élete lehet, a mindennapi akadályokat könnyebben, gördülékenyebben veszi, segítséget kap a tudat is fejlettebb énjétől.
Az álmaink nem egyforma jelentőségűek, az arra fogékonyaknál léteznek úgynevezett jósló álmok is, amelyek a közeli jövőt vetítik elénk, az emberi elme a jósló és sima álmokat képes megkülönböztetni egymástól. (Én magam anyám halálát álmodtam meg legutoljára, egy nappal előtte mielőtt kórházba került. Rá két hétre, a tegnapi napon 2016. 03. 0 óra 10 perckor meghalt a halotti bizonyítvány szerint. Nehéz most...)
Sokszor álmodunk szimbólumokkal, vagy álmunkból csak egy, egy tárgyra, momentumra (például lefelé szaladtál egy lépcsőn) emlékszünk. Ilyenkor fellapozzuk az álmos könyveket és próbáljuk megfejteni, mit jelenthet az álmunk. Olyan nagyon ez nem tud rajtunk segíteni, ugyanis, minden álom más, és más, egyedi, csak az álmodóra jellemző.
Álomnapló: 
Hogyha szeretnénk, hogy a felsőbb énünk üzeneteit megértsük az álmainkon keresztül, vezessünk álomnaplót! Az érzékenységünk, a tudatosabb énünkkel való kommunikációnk ugyanis fejleszthető!
Nem leszel látó, vagy varázsló, de ez is, mint bármi más a világon, gyakorlással fejlődni fog. Ébredés után ne nyisd ki azonnal a szemed, várj pár percet és próbálj visszaemlékezni az álmodra. Tarts az ágyad mellett egy kis füzetet és tollat, amint pedig felébredsz, jegyezd le azokat a momentumokat amelyekre emlékezel. Nem baj ha töredékes, minden emlékfoszlány számít. Próbáld minél részletesebben, mindenre kiterjedően leírni mire emlékszel, dátumozd meg a jegyzetet, ha tudsz, adj neki címet is. Ha a nap folyamán más is eszedbe jut az álmodból, akkor is ha ha másról szól, azt is írd mellé. 

Légy szorgalmas, meglátod hétről-hétre egyre több mindenre fogsz visszaemlékezni álmaidból, javulni fog a memóriád, és nagy segítséget kaphatsz az álmaidon keresztül a felsőbb énedtől, hogy megvalósítsd a sorsodat, a karmádat, sikeresebb légy, megértsd mik a legfontosabb életfeladataid. 


Sok sikert!

1 megjegyzés:

Frank-Misa Niobé írta...

Ui: Nem halotti bizonyítványt kaptam, hanem papírt, mikor hunyt el az anyukám, azt kellett vinni a temetkezési vállalathoz, anyám irataival együtt. A halotti bizonyítványt, majd csak a test kiadása után készül el, amikor a kórház kiadja.

Megjegyzés küldése