Ingyenes blogger blog létrehozása

Látogassunk el a https://www.google.com oldalra, kattintsunk a gmailra és hozzunk létre egy Google fiókot, így az összes Google szolgáltatásra jogosultak leszünk.
Mi kell hozzá?
Név, jelszó, érvényes postafiók, mindegy milyen, lehet freemailes, citromailes, stb.

Miután bejelentkeztünk, üssük be a www.blogger.com címet, majd kattintsunk a blog létrehozására. 
Itt is név kell, és jelszó, a postafiókunk az új gmailes lesz, ezt már a rendszer megadja.



A kezelőfelület profilnak két lehetőséget kínál fel,  el kell döntenünk, hogy a google fiókban használt felhasználónévvel szeretnénk-e használni a blogot, vagy Google+ profillal létrehozni. Abban az esetben, hogyha google felhasználónevünktől független blogot akarunk, mindenképpen válasszuk a korlátozott Blogger-profil létrehozását. Adjuk meg a blogger profilban megjeleníteni kívánt nevünket (a bejegyzéseink ezzel a névvel kerülnek fel a blogunkba) majd továbblépés a blogger gombra.

A Blogger irányítópulthoz kerülünk, itt kattintsunk az új blog létrehozása menüpontra.
A címet jól gondoljuk meg, mert ezen a néven lesz elérhető a blogunk, később nem tudjuk módosítani. Célszerű, hogyha utal arra, milyen tartalom lesz rajta. Adjunk neki egy nevet, ami a fejlécen fog látszani - ez módosítható bármikor a későbbiek folyamán, majd katt. a blog létrehozására.
Kész is a blogunk, megnézhetjük, a kezdősablonunkat pedig megváltoztathatjuk természetesen bármelyik másikra, tölthetünk fel fejlécképet, használhatjuk a sablontervezőt is, a sablon személyre szabására kattintva. Jó móka, erre nem térnék ki külön, mindenki hamar rájön, hogy mennyire kiélheti itt a kreativitását. Megváltoztathatjuk a sablonunk hátterét, betűtípusát, színeit, eldönthetjük hány oszlopos legyen, stb.
Ha ez sem elég, ingyenes sablonok tömkelegével van tele az internet, kinézetünket lecserélhetjük bármilyenre, a sabloncseréről egy másik bejegyzésben fogok írni.

Következhet az első bejegyzésünk!

Azonban ezt megtehetjük a sablon átszabása előtt is, akkor látjuk, hogy mutat, érdemes egy próbajegyzést csinálni, amit a későbbiek folyamán majd törlünk.
Kattintsunk az új bejegyzés menüpontra, adjunk neki címet, majd az alatta lévő szövegszerkesztőbe írjunk, tegyünk mellé képet is, úgy szebb. Adjunk neki egy címkét oldalt, és tegyük közzé!
Kattintsunk az elrendezésre, és vegyünk fel az oldalsávba elemeket. Úgy, mint szöveget - írjunk az olvasóknak üdvözlőszöveget - milyen céllal hoztad létre a blogot, miről fog szólni, például vegyük fel a blog statisztikáját, szúrjunk be képet, linkeket, elérhetőséget, videót, vagy amit akarunk.
Kész is vagyunk, ingyenesen létrehoztuk a blogunkat, jó blogolást!

Szeretettel: Niobé




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hasznos ez a cikk, pedig már volt blogom, mégsem tudtam, hogy nem muszáj plusz gmailes e-mailt létrehozni. Persze, szeretem használni, de elég belőle egy db. Én úgy oldottam meg anno, hogy a személyes és hivatalos levelezésemből nyitottam blogot, ami nem igazán tetszett. Jó tudni, hogy létezik másmilyen megoldás is, így nem kavarodik össze az egész. :) Köszi.

Megjegyzés küldése