Jellegzetes angol ételek képei


Körte-szeder crumble





















Sokan írnak olyan blogtörténetet, ahol a színhely Anglia, és néha nem árt a cselekményt színesíteni például azzal, ha elmennek a hősök étterembe, mit fogyasztanak.

Ha az angol konyhára gondolunk, jusson eszünke,  hogy ehhez hozzátartoznak az elkészítési módok, a hagyományok és receptek. A jellegzetes Brit ételeket meghatározták a fűszerek behozatala, az összetevők, az ötletek a meghódított területekről, főként É-Amerikából és Indiából. Az összképhez pedig a tömeges bevándorlók is hozzátették a magukét, így alakult ki a mai Angol ételek jellemzőinek összesége.
Sült bárány gyógynövényes morzsában


















A hagyományos étkezés ősi eredetű, mint például a kenyér és a sajt fogyasztása , sült és párolt húsok, a piték, pudingok, párolt zöldségek és erőlevesek, az édesvizi és tengeri halakkal egyetemben. 


Segítségül pár jellegzetesen angol étel neve, képpel együtt


Marhasült,  karamellizált hagymaszósszal

St-Clement pite (narancsos-citromos)

Marhahús-paszternák puding
Wellington bélszín
Angol reggeli
Pároltáfonyás piskóta
Great Britis zselé,

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hm, összefutott a nyál a számban. :) Főleg St-Clement pite, és a pároltáfonyás piskóta vonzó számomra.

Frank-Misa Niobé írta...

Nekem is!:))

Megjegyzés küldése